A fejlődéskövető etetőcumik

Más és más technikával szopik és cumizik egy újszülött, mint egy három vagy hat hónapos csecsemő. A korszerű termékfejlesztésnél a Chicco figyelembe veszi ezt.

Az elnyújtott formájú Step Up3 etetőcumi alaplapja ugyanolyan széles, mint a Step Up1 és Step Up2 cumiké, azonban az ajkak és a nyelv számára kényelmes, az életkornak megfelelő ráilleszkedést tesz lehetővé. Ekkora a kisbaba már elég erősen szív, ezért megnyúlik az anyamell is. Ez a cumiformát utánozza a Step Up3.

Ha a szoptatás akadályozott és szükség van cumisüveges hozzátáplálásra lefejt anyatej vagy tápszer formájában, akkor ez érzelmileg mindig egy felfokozott helyzet azon édesanyák számára, akik szeretnének sokáig szoptatni, segédeszközök igénybevétele nélkül.

 

A Chicco tudja ezt, ezért kifejlesztette a Step Up szélesnyakú cumisüvegcsaládot, melyekhez fejlődéskövető Step Up etetőcumikat tervezett.

 

A Step Up etetőcumik lényege, hogy három formában kaphatók, a baba szopási technikájának fejlődését követő módon.

 

Step Up1 – ferdeformájú újszülött etetőcumi:

 

Az újszülött egyszerűen kipréseli a tejet az édesanya melléből, ez még nem „tökéletes” szopás. Sokszor szív és nyel aprókat, egyszerre nem is tud túl sok táplálékot elemészteni. Ezért is kell kétóránként, tehát elég gyakran etetni.

A ferde cumiforma segít abban, hogy mindig legyen a cumiban tej

így elkerülhető a fölösleges levegőnyelés és csökken a hasfájás esélye

olyan rövid cumivégződéssel van ellátva, mintha az mellbimbó lenne

Step Up2 – domború etetőcumi 2-4 hónapos korra:

2-4 hónapos korra a gyermek már egyre ügyesebben jut a táplálékhoz, a szívás technikájából eljut a szopás képességéig - a Step Up2 etetőcumi követi a baba fiziológiai elvárásait.

Step Up3 – elnyújtott cumiforma 6 hó felett: