A kórházba vinni kell egészségügyi betétet!

Sokan nem tudják, hogy a szülést követően a gyermekágyi vérzés nem menstruációt jelent, hanem nagyon sok és darabos váladék távozik intenzíven.


A kórházak már nem tudnak egészségügyi betétet biztosítani a szülés utáni órákra és napokra. A betétet a kismamának kell beszereznie és magával vinnie.

Mit ne használjon?

Ne használjon utcai viseletre kifejlesztett, kicsi, vékony és rövid intimbetétet vagy inkontinencia betétet, mert ezek a termékek a darabos és nagyon intenzív váladékot nem fogják tudni felfogni! Valamint sok betét felülete lyukacsos, amibe beakad a gátseb. De még a vastagabb kialakítású éjszakai betétek sem felelnek meg, meg méretük túl rövid és belső összetételük sem a szülési váladékra lett kifejlesztve.

Mit használjon?

A Chicco szülés utáni betétet kifejezetten a méhseb váladék, véralvadék és szövettörmelék elnyelésére fejlesztették ki.

Hogyan használja a Chicco szülésbetétet? 

  • A szülést követő 2-3 órában akár 6-8 betétet is cserélnie kell!
  • Ezután cserélje legalább 2-4 óránként a betétet, persze ez egyénileg is változó.
  • Naponta 4-5 betétet mindenképp cseréljen ki akkor is, ha a váladékozás intenzitása hirtelen gyengébbre vált, és úgy gondolná, hogy a betétcsere nem szükséges olyan gyakran.

 

A higiénia, a felfertőzés elkerülése érdekében cserélje a betétet sűrűn akkor is, ha a betét tartalma már kevesebb.

Az első 2-3 napban távozik a váladék legnagyobb része, ez a kórházi bent tartózkodás minimum ideje is.

A szülés után a méh lelöki a terhesség során felépült és megvastagodott nyálkahártyát, összehúzódik és kitisztul. A tisztulási folyamat az első 3 napban a legintenzívebb, de valójában akár 6-8 hétig is eltart, mire a végén leginkább híg, nyálkás, rózsaszínes folyásra hasonlít majd, de erős terhelésre a vérzés is vissza-visszatérhet. Ezért kell a gyermekágyi pihenésnek valóban pihenésnek lennie.

Miután hazament a babával, Ön dönti el, hogy még továbbra is a speciális szülésbetétet használja nappal is, vagy csak éjszaka viseli. A döntés a váladék mennyiségétől is függhet.

Éjszakára mindenképp javasoljuk az első héten a Chicco szülésbetétet használni még otthon is, mert kellő hossza révén nem fog éjszaka elcsúszni, és a gátseb sem akad bele.

A normál hüvelyi szülésnél általában több váladék távozik, mint császárszülés esetén, mert ekkor a méhet általában kitisztítják. Előfordul, hogy a császárszülés utáni 1-2 napban nagyon intenzív a tisztulási folyamat.

fekvő pozícióban töltött pihenőórák miatt az első 2-3 napban elengedhetetlenül szükséges a kellően hosszú formájú, biztonságos és kényelmes betét, mely nem csúszik el. A nem-szőtt anyagból készült felület miatt a varrat sem akad bele.

A Chicco 3-rétegű szülés utáni betét felső rétege 100% vattából készült. A vatta nem módosítja a váladék színét, szagát, állagát, így egy esetleges fertőzés esetén pontos információt adhat az orvosnak. Készüljünk fel rá, hogy akár naponta többször is megnézi a szülésorvos a váladékot!

A betét középső rétege szuperabszorbens golyócskákat tartalmaz, melyek rendkívül sok váladékot képesek megkötni, kocsonyás állagúvá alakítva azt!

A Chicco szülésbetét alsó rétege folyadékelvezető cellulóz, a betét megfelelő kihasználtsága érdekében.

A 30 db-os kiszerelés, tehát egy csomag Chicco szülésbetét elegendő a szülő anyák 95%-ának, tehát nem kell belőle új csomagot venni általában.

Szülés utáni betét 30 db

Raktáron
2 990 Ft

2 660 Ft

%

Hálós elasztikus alsó, egy méret, 4 db

Raktáron
2 390 Ft

2 130 Ft

%

Eldobható alsó III-as, 36-38-as, 4 db

Raktáron
1 690 Ft

1 500 Ft

%