A láb elvárásainak megfelelő cipő

A láb fiziológiája megköveteli, hogy körültekintően válasszuk ki a megfelelő cipőt.

A lábak fontos szerepet játszanak a gyermek fejlődésében, és messzemenőleg túlmutatnak azon, hogy csak támaszt biztosítanak függőleges helyzetben. Az első életévnek döntő szerepe van abba, hogy megelőzzük a felnőttkori lábproblémák kialakulását. Az első lépések megtételéhez olyan cipőre van szükség, mely tekintettel van a láb fiziológiai fejlődésére.

Születéskor a láb leginkább egy érzékelő szenzorhoz hasonlít, de a hónapok múlásával egyre inkább az egyensúlyérzék kialakulásának a motorikus fejlődés eszközévé válik.

 

Amikor a baba elkezd mászni, a babacipő legyen könnyű, puha és különösen rugalmas a megfelelő helyeken, hogy ne akadályozza a lábakat a mászáskor a mozgásban, hajlásban.

 

Amikor a baba megtette az első bizonytalan lépéseket, akkor kell az első járásra készült cipőt is kiválasztani: szükségünk lesz egy rugalmas cipőre, hogy ne erőltesse a járás a baba lábát. Szükséges a jól kialakított sarok, hogy az egyensúlyozást és a stabilitást biztosítsa. Ekkor a mozgás még bizonytalan, de a jó cipőben a mozgás nem lesz fölöslegesen megterhelő.

 

A baba elkezdi megtanulni a mozgás dinamikáját, lépésről lépésre, fokozatosan egyre ügyesebben jár. Ekkor a sétának különösen fontos szerepe van. A séta a gyakorlás fő eszköze, miközben a fő szerep a talpra esik, hiszen az egyensúlyozás, az izmok megfelelő terhelése és erősödése vezet majd el a megfelelő boltív kialakulásához a talpon, a megfelelő súlypontok kialakulásához, és ezáltal a helyes testtartáshoz is.

 

A növekedés minden szakaszában meg kell venni a megfelelő méretű és új cipőt. A Chicco fiziológiás talpbetétjei a megfelelő pontokon stimulálják a vérkeringést, mintha a gyermek mezítláb járkálna egyenetlen felületen. A Chicco fiziológiás talpbetét szabadalommal védett.

 

A használt cipők nem javasoltak, mert más kisgyermek már kitaposhatta a saját testtartásának megfelelően, a saját súlypontjaira, és ez a lábfejlődés torzulását okozhatja a következő viselőnél.

NOVANTA kocsicipő 16-os

Raktáron
4 170 Ft

3 710 Ft

%

NADAL kocsicipő, 16-os

Raktáron
4 170 Ft

3 710 Ft

%

GINGERINA rózsaszín cipő 21-es

Raktáron
14 880 Ft

13 240 Ft

%

GINGERINA fekete cipő 21-es

Raktáron
14 880 Ft

13 240 Ft

%

CANDY rózsaszín cipő 22-es

Raktáron
13 750 Ft

12 240 Ft

%

CANDY bézs cipő 21-es

Raktáron
13 750 Ft

12 240 Ft

%