Az első babacipő

A baba első cipőcskéjének meg kell felelnie azon elvárásnak, hogy ne korlátozza a szabad mozgást és hagyja a lábakat szabadon fejlődni.

A lábnak döntő szerepe van a motorikus fejlődésben. Az élettani fejlődés biztosítása érdekében tiszteletben kell ezt tartani, tehát miközben a cipő biztosítja a mozgás szabadságát, közben védje is meg a lábakat.

A baba első hónapjaiban a láb az az érzékszerv, mellyel a csecsemő tapintással információkat szerez, megvizsgálja környezetét, ingerek éri, mint a meleg, hideg, fájdalmas vagy kellemes. A baba a lábait ki is használja az információk gyűjtésére, örömmel érinti meg a tárgyakat, élvezi ezeket a helyzeteket.

A lábak csontozatának helyes fejlődése érdekében még alvás közben is hagyjuk meg a lábaknak a szabadságot, amennyire csak lehet.

Ha szükség van cipőre a még járni nem tudó csecsemőnek, hogy pl. a hideg ellen vagy ütődések ellen megvédjük a rúgkapáló lábakat, akkor az első bébicipők, az ún. kocsicipők, legyenek kellően puhák, megfelelően tágasak és jól levegőzőek. A széles nyílás segíti a le- és felvételt, a lekerekített orr pedig nem akad bele semmibe.

NOVANTA kocsicipő 17-es

Raktáron
4 170 Ft

NADAL kocsicipő 15-ös

Raktáron
4 170 Ft

GINGERINA rózsaszín cipő 21-es

Raktáron
14 880 Ft

GINGERINA fekete cipő 20-as

Raktáron
14 880 Ft

CANDY rózsaszín cipő 22-es

Raktáron
13 750 Ft

CANDY bézs cipő 21-es

Raktáron
13 750 Ft