Cipővásárlási tanácsok

Magasszárú bokacipő vagy szandál? Hány kiscipő kell egy kisgyermeknek? Hogyan mérjük le a talpát? Sok kérdés, melyre alább talál válaszokat!

Tanácsok szülőknek - babacipő vásárlás

Hogyan védjük a gyermek lábát, amikor még nem tud járni?

8-9 hónapos korig a baba talpacskája sokkal érzékenyebb, mint a keze, amely addig a világ felkutatásának egyik legfőbb eszköze. Ezért a lábacskákat elegendő megóvni egy csúszásmentes zoknival vagy egy nagyon puha cipőcskével, amit kocsicipőnek is nevezünk. A cipőcske védelmi funkciót lát el hideg időben, illetve védi a lábakat az összekoccanástól, amikor a baba a lábával kalimpál.

Mi a helyes módja annak, hogy mozgásra ösztönözzük a csecsemőt az első hónapokban?

Az élet első hónapjaiban, azért, hogy ne akadályozzuk a gyermeket azon természetes kívánságában, hogy szabadon mozoghasson, a legjobb, ha a gyermeket sokszor a hátára fektetjük, a lábacskák szabad mozgása érdekében. Az idő előre haladtával a baba megtanul átfordulni a hasára és felemelni, megtartani a fejecskéjét. Ez az a fázis, ami megalapozza az utat a mászás korszakhoz. Hagyjuk a gyermeket szabadon mozogni - persze felnőtt felügyelete mellett és elkerülve a veszélyes helyzeteket -, mert ez az az időszak, amikor a gerincoszlop görbülete kifejlődik, a hát- és nyakizmok megerősödnek, ezáltal lehetővé válik az, hogy a baba másszon.

Mikor jön el az idő, amikor már mindenképpen használjunk megfelelő talpú kiscipőt?

Amikor a baba elkezd négykézláb mozogni, előrehaladni a saját kezei, lábai segítségével, fontos, hogy a ruházata ne akadályozza őt a szabadság iránti vágyában. Ez a mászás kezdetének korszaka. Ekkor már adhatunk megfelelő talppal rendelkező cipőcskét a gyermekre, hiszen kezdődik a felállás és az első lépések megtétele. Természetes anyagból készült, magas minőségű cipőket válasszunk.

Milyen gyakran cseréljük le a cipőt nagyobb méretre?

Általánosságban elmondható, hogy a gyermek lábmérete 2-3 havonta változik. Időszakonként ellenőrizze a gyermek talpának hosszát, összevetve a cipő talpának hosszával, és ha azt tapasztalja, hogy a lábacska már nem tud egy picit sem szabadon mozogni a cipő belsejében, akkor új cipőt kell a gyermek számára beszerezni. Bizonyosodjon meg rendszeresen arról, legalább 1-1,5 cm hely van a lábujjak és a cipő orra között. Három éves korig az a normális, ha a gyermek lábmérete gyorsan változik. Ideális esetben 3-4 pár cipője legyen a legkisebbeknek is (benti és kinti) , ne mindig ugyanazt a cipőt viselje.

Mi a teendő, ha a gyermek járása nem tűnik megfelelőnek?

Ellenőrizze a gyermek testtartását és a térdek állását rendszeresen a gyermekorvos segítségével, legyen biztos afelől, hogy nem tapasztal deviáns elváltozást az egyenes testtartáshoz képest. Ha szükséges, ortopéd szakorvoshoz irányítja Önt gyermekével.

Fontos-e a boka tartása?

A tévhittel ellentétben a gyermekcipőnek nem kell a bokát oldalt tartania, hiszen mezítláb járva sem tartja semmi a bokát! Fontos viszont a megfelelő sarokpozíció.

NOVANTA kocsicipő 15-ös

Raktáron
4 170 Ft

3 710 Ft

%

NADAL kocsicipő 15-ös

Raktáron
4 170 Ft

3 710 Ft

%

GIMMY bőr szandál 22-es

Raktáron
10 130 Ft

9 020 Ft

%

GEREMIA zárt bőr cipő, bézs színű; 20-as

Raktáron
11 200 Ft

9 970 Ft

%

GINGERINA rózsaszín cipő 21-es

Raktáron
14 880 Ft

13 240 Ft

%

GINGERINA fekete cipő 21-es

Raktáron
14 880 Ft

13 240 Ft

%

CANDY rózsaszín cipő 22-es

Raktáron
13 750 Ft

12 240 Ft

%

CANDY bézs cipő 23-as

Nincs raktáron
13 750 Ft

12 240 Ft

%