Fiziológiás cipő

A Chicco cipők „göröngyös" felületű, úgynevezett fiziológiás talpbetéttel vannak ellátva. A Chicco talpbetét szabadalommal védett találmány! Anyaga borjúbőr.

A megfelelő pontokon göröngyös felületű talpbetét , utánozza az egyenetlen talaj előnyeit.

Folyamatosan stimulálja a gyermek talpát, elősegítve a láb vérkeringését.

A fiziológiás talpbetét lehetővé teszi a sarokkontrollt, vagyis a talpbetét a formája révén segít, hogy a gyermeke jól illessze be a sarkát, a helyes bokasarok-tartás és testtartás érdekében.

A helytelen lábtartás ugyanis felnőttkori deformációkat idézhet elő.

A Chicco fiziológiás talpbetét szabadalommal védett.

 


Az ergonómiai kutatásokat az olaszországi Paviai Egyetem végzik, mely Európa egyik legrégebbi egyeteme 1361-től.

A Paviai Egyetem orvosi, sebészeti és mérnöki karai teremtették meg a lehetőségét annak, hogy tanulmányok készüljenek arról, milyen tulajdonságai legyenek egy cipőnek, hogy elősegítsék a gyermekláb természetes fejlődését a különböző fejlődési szakaszokban. A tanulmányok után kiértékelik a hatásosságát az előirányzott fejlesztéseknek.

Könnyedség.                                    

Könnyű súlyú alapanyag, mely biztosítja, hogy az izmok ne legyenek túlterhelve.

A cipő legyen könnyű, ne fárassza el a kisgyermeket idő előtt a nehéz cipőben történő mozgás. A Chicco Fiziológiás Cipők alapanyagának kiválasztásakor a súlyukat is figyelembe veszik, mert a könnyű cipő hozzájárul ahhoz, hogy ne érezze a gyermek akadályozva magát abban a kívánságában, hogy szabadon mozoghasson

 

Rugalmasság.                                  


A talp, mely követi a lábfej természetes, fiziológiai hajlékonyságát.

A cipőtalp követi a láb mozgását, a hangsúlyt a természetes rugalmasságra helyezve, az optimális izomfejlődés érdekében. Az exkluzív, különböző vastagságú Chicco cipőtalpak jól reagálnak a mozgásra, rugalmasak és csúszásmentesek. A talp speciális rugalmas zónával (Flex Zone) és csúszásgátló redőkkel van ellátva a megfelelő pontokon. A cipőtalp magassága, elöl és hátul, úgy lett kialakítva, hogy a legjobb pozíciót biztosítsa a lábnak a lábizomzat helyes fejlődésének érdekében.

 

Stimulálás.

A talpbetét, mely folyamatosan stimulálja a baba talpát.

A láb helyes fejlődése érdekében fontos, hogy a gyermek minél többet járkáljon mezítláb, érezzen különböző felületeket. De nem mindig van lehetőség mezítláb járni. A Chicco Fiziológiás Cipők ezért olyan speciális, szabadalmaztatott talpbetéttel vannak ellátva, mely folyamatosan stimulálja a gyermek talpát, elősegíti a vérkeringést, valamint a helyes sarokpozíció megteremtésével a helyes testtartás kialakulását.

 

Szabadság.


A forma, mely elegendő helyet hagy a mozgásnak.

A lábak és lábujjak nem szeretik, ha akadályozva vannak a mozgásban, szükségük van szabad helyre, térre. A lekerekített, széles cipőorr elég szabad teret hagy a lábujjaknak, így a testsúly megtartása is könnyebb. A szűk és/vagy rosszul illeszkedő cipő előidézheti, hogy a láb nem fejlődik a helyes módon, amit a gyermek a rugalmas, fejlődő csontozata révén nem is mindig érzékel fájdalommal.

A Chicco Cipőket itt találja: 

http://www.chicco.hu/cipo/

 

NOVANTA kocsicipő 15-ös

Raktáron
4 170 Ft

3 710 Ft

%

NADAL kocsicipő 15-ös

Raktáron
4 170 Ft

3 710 Ft

%

GINGERINA rózsaszín cipő 20-as

Raktáron
14 880 Ft

13 240 Ft

%

GINGERINA fekete cipő 21-es

Raktáron
14 880 Ft

13 240 Ft

%

CANDY rózsaszín cipő 22-es

Raktáron
13 750 Ft

12 240 Ft

%

CANDY bézs cipő 23-as

Nincs raktáron
13 750 Ft

12 240 Ft

%