Fürdetés és ápolás

A napi fürdetés – különösen az első hónapokban – a kényeztetés és a kikapcsolódás pillanatai mind a baba, mind a szülő számára.

A fürdetés után azonnal bugyoláljuk be a gyermeket egy nagy fürdőlepedőbe vagy kifogóba, és dörzsölés nélkül szárítsuk meg a bőrét. Használjunk rendszeresen hidratáló, tápanyagokban gazdag kozmetikumokat a baba bőrének ápolására. És miért ne fejeznénk be a folyamatot néhány csepp babakölnivel…

Az újszülött fürdetése nem csak a tisztaságról és higiéniáról, hanem a gyengédségről és a  szülő-gyermek kapcsolat elmélyítéséről is szól, miközben megismertetjük a babát a vízzel.

Mivel a fürdő nyugtató hatású, segíthet az elalvás megkönnyítésében is, így célszerű az esti, utolsó etetés előttre időzíteni.

Mindig ellenőrizzük a víz hőmérsékletét egy hőmérővel: ne haladja meg a 36-37 °C-ot, a szobahőmérséklet pedig minimum 23 °C legyen, hogy a baba meg ne fázzon.  

A fürdetés megkezdése előtt hagyjuk a babát egy kicsit akklimatizálódni, majd lassan tegyük be a vízbe és élvezzük a pillanat örömét.

Használjunk speciális,kifejezetten a baba érzékeny bőrére kifejlesztett szappanmentes kozmetikumokat és eszközöket. Kezdetben használhatunk egyféle terméket a testre és a hajra, olyat, amely nem irritálja a szemet, ha esetleg belemenne.

Mindig készítsünk minden szükséges eszközt a kezünk ügyébe, és soha ne hagyjuk a babát felügyelet nélkül a kádban vagy a pelenkázón.

Halacska vízhőmérő 32-38°C - világoskék

Raktáron
3 190 Ft

2 840 Ft

%

Bőrtápláló krém 150 ml

Raktáron
3 490 Ft

3 110 Ft

%