Hogyan fürdessük az újszülöttet?

A kapcsolatoknak is szentelt kellemes alkalom

A csecsemő fürdetéséhez babakádat vagy a kádat közvetlenül lehet használni: a víz mennyisége semmiképpen sem haladhatja meg a 10-15 cm-t. Miután elzártad a csapot és ellenőrizted a víz hőmérsékletét, merítsd a babát úgy a vízbe, hogy átkarolod a csecsemő hátát, és a kezedet a hóna alatt tartod. Nagyon fontos a fürdetés során, hogy soha ne hagyd magára a babát.

Mikor kell a babát fürdetni?

A baba fürdetése nem csak a tisztaság és a higiénia pillanata, hanem a kényeztetés, az anyával vagy apával való kapcsolat pillanata, valamint a lehetőség arra, hogy a baba megismerje a vizet. A fürdetés pihentető hatású és kiváló módszer lehet az alvás elősegítésére, éppen ezért este, az utolsó etetés előtt is elvégezhető.

Milyen hőmérsékletű legyen a fürdő?

Az előkészítés során először is fontos, hogy mindig ellenőrizzük a víz hőmérsékletét megfelelő hőmérővel. Nem haladhatja meg a 36-37 fokot, míg a környezetnek 23 fok körül kell lennie, hogy a gyerek ne fázzon.

Mire van szükség a baba fürdetésénél?

A tisztításhoz speciális, a gyermek finom bőrének megfelelő termékeket kell használni, szappan vagy SLES (nátrium-lauril-szulfát) típusú felületaktív anyagok nélkül. Eleinte egyedi fürdető és sampon használható, amely a baba bőrének megfelelő, finom, bőrpuhító és hidratáló, a szemet nem irritáló pH-értékkel.

Legyen minden kéznél

Az előkészítés során fontos, hogy először előkészíts mindent, amire szükség van a baba fürdetéséhez. Mindennek elérhető közelségben kell lennie, hogy ne kényszerülj arra, hogy egyedül hagyd a babát a kádban vagy a pelenkázón. Amint a baba kijön a vízből, azonnal fürdőköpenybe vagy törölközőbe csomagold, ami kényelmesebbé a baba számára, és a bőrt dörzsölés nélkül, tapogatással szárítsd.

Mit kell használni fürdetés után?

A fürdő és az azt követő masszázs segít megszilárdítani az anya és a gyermek kapcsolatát, és elősegíti a gyermek fejlődését. Ha a kicsi bőre száraz, a babát bőrpuhító és hidratáló termékkel lehet masszírozni.