Hogyan lehet a babát a cumira szoktatni?

Íme néhány gyakorlati tipp arról, hogy mikor és hogyan javasoljuk az újszülöttnek a cumit, és hogyan könnyíthetjük meg az elfogadásukat.

Az újszülött ujjszopása

Ki ne látta volna már, hogy a csecsemő az ultrahangos vizsgálatok során szopja a hüvelykujját? A szopás velünkszületett ösztön, alapvető, mert elősegíti a magzati idegsejtek érését és a csecsemőt szívásra képezi. Ez a képesség lehetővé teszi számára, hogy születése után önállóan táplálkozzon. Születés után a nem tápláló szopás továbbra is fontos, mert felvidítja, megnyugtatja és lecsillapítja az újszülöttet.

Hogyan kínáljuk fel az első cumit az újszülöttnek?

A szoptatás végeztével, íme néhány tipp hogyan ajánljuk az újszülöttnek a cumit: válassz a csecsemő korának lehető legmegfelelőbb cumit, előnyben részesítve a puha típust, mert az finom a baba arcán, és kínáldl neki néhány napig, a nap különböző időpontjaiban. Kétféle típusú anyag közül választhatsz: természetes és rugalmas gumi, valamint szilikon, teljesen higiénikus és nem deformálható.

Hogyan lehet hozzászoktatni a babát a cumihoz?

Ne aggódj, ha a kicsi kezdetben elutasítja. Néhány napba és több kísérletbe is beletelhet a csecsemő megtanítása a cumi használatára. Figyeld meg a reakcióit: ha éhes vagy túl ingerült, eleinte elutasíthatja. Ebben az esetben legyél türelmes, és próbálkozz újra, ha nyugodtabb. Még akkor is, ha a cumit lefekvéshez kínálod, fontos, hogy a baba ne legyen túl fáradt, mert megtagadhatja. Ha újszülött van a családban, javasoljuk, hogy olvasd el a megfelelő cumi kiválasztásának módját is.

Lusta baba szopásban: mit kell tenni?

Ne feledd, hogy egyes csecsemők, különösen a kisebbek, de nem kizárólag ők, lusták lehetnek a szopásban. Ezekben az esetekben erősen ajánlott egy kicsi és nagyon könnyű cumi, amely tökéletes az újszülött számára, mert könnyen tartható a szájban és szopható. Az első néhány alkalommal ügyelj arra, hogy akkor ajánld fel neki, amikor csendesebb, és látni fogod, hogy amikor megismeri ezt a cumit, valószínűleg készen áll más modellek kipróbálására is. Miután kiválasztotta az ideális cumit, ne felejtsd el mindig helyesen használni, és akkor, amikor a babának valóban szüksége van rá. Főleg alvás közben, és amikor pihenni vagy megnyugodni kell.