Hogyan válasszuk ki a megfelelő cumit?

Az újszülött számára a tökéletes cumi megtalálásához figyelembe veendő szempontok

Hogyan válasszuk ki a baba cumiját?

Biztosan ismert, hogy a nem tápláló szopás már a születés előtt is létezik: egy veleszületett igényt képvisel a gyermekben, és alapvető tanulási folyamat, amely lehetővé teszi a csecsemő számára, hogy miután megszületett, magához tudja venni a táplálékát. A születés után pedig fontos megnyugtató és pihentető funkcióval rendelkezik. Azonban nem minden cumi, amelyet általában cuminak hívnak, egyforma: a fejecske fiziológiai alakja egyértelműen alapvető a nyelv természetes helyzetének és a csecsemő szájának megértéséhez, de amikor a legkisebbekről van szó, a cumi méretétl, súlyát és anyagát is nagyon figyelembe kell venni a választás során.

A cumi mérete

Mint említettük, miután fiziológiai formát választottunk, az arc és a száj kicsi méretét kell nagyon figyelembe venni. Ha a méretét tekintve túl nagy típust választunk, a kicsi nehezen tudja a szájban tartani és szopni, valamint túl terjedelmes is az arcon. Továbbá, a csecsemőnek olyan modell felajánlása, amely a száján és a szájpadlásán nem illeszkedik azonos módon, mint a mellbimbó, nem biztos, hogy előnyös a fejlődésük szempontjából.

A súly fontossága

Újszülötteknél, ahol a szívás általában még mindig gyenge, a cumi súlyának alapvető szerepe van: a könnyebb típus minden bizonnyal alkalmasabb az élet első hónapjaiban, mivel könnyebben tartható a szájban. Ráadásul előfordulhat, hogy ha az újszülöttnek az életkorához képest túl nehéz típust kínálunk, akkor nemcsak hogy nehezen tud "szívni", hanem könnyen ki is eshet a szájából, és ezt tévesen értelmezheti akként az anya, hogy a gyerek elutasítja a cumit. Hogy hogyan lehet segíteni a babának ebben a szakaszban, olvasd el a hogyan lehet a babát hozzászoktatni a cumihoz cikkünket is.

Mikor adható a cumi?

Végül íme néhány ajánlás a felhasználás idejét és módszereit illetően : a cumit az élet első időszakától kezdve adhatjuk, amint a szoptatás megkezdődött, elsősorban, hogy megvigasztaljuk a babát, vagy megkönnyítsük a pihenést és az elalvást, amikor anya és apa figyelmét kell helyettesíteni. Előnyös, mert megakadályozza a kisgyermekeknél gyakori, a száj fejlődésére káros és nehezen megszüntethető hüvelykujj szopását.