Hogyan védjük a gyerekeket a napfénytől?

Miért kell védeni a gyerekeket a napfénytől?

Megfelelő védelem a naptól

A gyerekek bőre és a szemei nagyon érzékenyek a napsütésre, ezért megfelelő módon védeni kell őket krémmel, sapkával és napszemüveggel.

A gyerekek rendkívűl érzékenyek a napsütésre és a visszaverődésekre

A gyerekek az első éveikben nagyon érzékenyek a napsütésre, különösen az ultraviola sugarakra. Az újszülöttek és kisbabák bőre és a szem retinája még fejlődésben van, így sokkal érzékenyebbek, nemcsak a direkt napsütésre, de a visszaverődésekre is. Mivel a gyerekek szemstruktúrája még olyan, hogy mélyebben be tudnak hatolni a napsugarak, mint a felnőttek esetében, és emellett a baba- és gyerekszemek szűrőképessége is sokkal alacsonyabb szintű mint a felnőtteké. A hegyek vagy a tenger, a hó és a vízfelületek a napsugarak mintegy 30%-át verik vissza.

Naptej, kalap, napszemüveg a babáknak : nagyon fontos a védelem

Újszülött korban a látás még fejlődésben van. Ebben a korban, egy babának még a valós világot kell látnia a valódi fényekkel és színekkel, torzítás nélkül. Tehát egy sapka vagy kalap a legjobb védelem. Egy éves korától már hordhat napszemüveget, ami védi a gyerek szemét a napsugaraktól, és ugyanakkor allergia esetén a pollenektől és a portól is.

A naptej és napszemüveg kiválasztásakor a minőség legyen a legfontosabb 

Legyen szó napvédő sprayről, krémről vagy naptejről, az igényeknek leginkább megfelelő terméket kell választani. A legfontosabb, hogy jó minőségű legyen és megfelelő védelmet adjon. A minőség a napszemüveg kiválasztásakor is rendkívúl fontos. A keret és az üveg is legyen ütés- és karcolásálló, és az alapanyag ugyanakkor legyen rugalmas és hajlékony, hogy könnyedén illeszkedjen a kisgyerek finom arcára. A lencsének teljes védelmet kell biztosítani az UVA és UVB sugarak ellen, de ne torzítsa a látást. A gyerekeknek a 3-as szűrőosztályú (magas szűrési képességű) lencse javasolt.

Segíts a gyereknek, hogy hozzászokjanak ehhez a védelemhez : néhány tanács

Hogyan győzzük meg a gyereket, hogy elviselje a napvédőt és hordjon napszemüveget? Használja a szülő is, és a gyerek örömmel fogja utánozni. Hogyan válasszuk ki a megfelelő napszemüveget? Fontos, hogy vonjuk be a gyereket a vásárlásba, de végül a szülőnek kell eldöntenie, hogy melyik modell biztosítja a megfelelő védelmet, elég rugalmas, hajlékony és mindenekelőtt karcálló.