Ideális páratartalom újszülöttek számára

Mire való a párásító, és mennyi az ideális páratartalom, ha gyermekekkel vagyunk otthon

Köztudott, hogy az otthoni ideális hőmérsékletnek, különösen újszülöttek jelenlétében, 20°C és 22°C között kell lennie. Azonban nem mindenki tudja, mi a megfelelő páratartalom. Általában egészséges gyermek esetén az otthon páratartalmának 50-55% között kell lennie.

Most nézzük meg konkrétan, miért fontos a páratartalom szabályozása, és hogyan lehet szabályozni.

A megfelelő páratartalmú otthonunk egészségesebb környezetet jelent a baba számára

Télen a megfázás és köhögés szinte elkerülhetetlen a gyermekeknél. Lehetséges azonban ezek visszaszorítása, például az otthoni környezet egészségességének ellenőrzésével. Azokban a helyiségekben, ahol a gyerekek töltik a napjukat, a tiszta levegő és a megfelelő hőmérséklet, de a szabályozott páratartalom is megvédi a gyerekeket az allergiáktól és a különböző légúti betegségektől, javítva a mindennapi élet minőségét. 

Párásító: az ideális páratartalom felelőse az otthonunkban

Ha a levegőt túl szárazzá teszi a háztartási fűtés, vagy ha a gyermek száraz köhögéstől szenved, hasznos párásító készülékkel javítani a környezetet. Ez az eszköz segít megelőzni a légutak nyálkahártyájának kiszáradását, így az kevésbé fogékony a fertőzésekre. Ha viszont a gyermek allergiás és asztmában szenved, csökkenteni kell a páratartalmat.

Melyik párásítót válasszuk?

A legújabb igényeket kielégítő legújabb generációs modelleket javasoljuk. Ahhoz, hogy megértsük, melyik párásítót válasszuk, először meg kell különböztetnünk a forró, hideg és langyos gőzt kibocsátó készülékeket.

  • Forró gőz köhögésre és megfázásra: a forró gőzt kibocsátó párásító felforralja a vizet, baktériumoktól és penészgombáktól mentesíti a vízgőzt. Különösen alkalmas megfázásra, mert hidratálja a nyálkahártyát, elősegíti a nyálka feloldását és elősegíti a baba helyes légzését.
  • Hideg gőz, ha a környezet meleg: az ultrahangos technológián alapuló hideg gőzt (vízpermetet) kibocsátó párásító készülék nem melegíti fel a környezetet, ezért alkalmas kis lakásokba vagy magas hőmérsékletű és nem szabályozható hőmérsékletű otthonokba. Kiváló megoldás olyan földrajzi területeken is, ahol nagyon száraz az éghajlat. Csendes és nem zavarja az alvást. Végül biztonságos a nappali használata, különösen akkor, ha a házban idősebb gyermekek vannak, akik véletlenül megérinthetik.
  • Meleg gőz, bárhova javasolt: kombinált meleg/hideg technológiával rendelkezik, melynek köszönhetően a forrásban lévő víz által keletkező gőzt egy belső szellőzőrendszer lehűti, mielőtt kiadná. Ez a rendszer nem fűti a helyiséget, de képes elvezetni a gőzt a helyiségben. Ezért ideális megoldást jelent a megfelelő páratartalom létrehozásához otthonában, minden évszakban, minden földrajzi területen és minden típusú lakásban.

Humi Hot melegpárásító

Nincs raktáron
18 990 Ft