Játékvásárlási tanácsok

Játszás közben tanulni. Utánzással tanulni. Megfigyelni, utánozni, sokat gyakorolni. Nagyon sokat gyakorolni - nevetve, játszva.


0-3 hó  

Ami nekünk, felnőtteknek csupán csak játék, az egy újszülött számára a világ felfedezéséhez vezető szinte egyetlen tanulási út. A baba először a kezével játszik, hadonászik, és véletlenül érint meg tárgyakat. Az élénk színű, zenélő, hangot adó tárgyak felkeltik figyelmét, eleinte véletlenül érinti meg azokat. Ha a tárgy meg sem mozdul, nem csörög, nem zenél, és szem előtt sincs igazán, akkor a csecsemő számára az nem is létezik.

Mutassuk meg a tárgyakat a babának, pár centire a szemétől, és lassan húzzuk jobbra-balra, fel-le, hogy kövesse a szemével. Ha csörgő, rázzuk meg, ha zenélni tud, kapcsoljuk be. Beszéljünk is hozzá, mondókákat vagy mesét is mondhatunk.

Egy-egy játékidő max. 10 perc legyen, mert az újszülött könnyen elfárad.

 

3-6 hó


A baba már jobban lát, keze is egyre ügyesebb. Amit ütögetni lehet, nyalogatni, forgatni, kapargatni, az mind érdekes a számára. Már elkezd átfordulni is, fel akar ülni. Ez is a játék számára. A zenét-, hangokat adó játékokat is nagyon élvezi, saját hangját is felfedezi. A látását, hallását, kézmozgását fejlesztő játékokat helyezzük előtérbe.

 

6-12 hó


A baba már tud ülni és határozottan nyúl a tárgyak után. Az ujjait is elkezdi használni, ha meg akar fogni valamit, 9 hónaptól kifejezetten érdekli, amit nyomogatni lehet, vagy tárgyakat egymásba helyezni. Örömét leli a tapsolásban, a babakönyvek lapozgatásában, és örömmel mászik a tárgyakért. Az akadályok leküzdése, a bújócska fontos része a játéknak. Odaad-elvesz. Az első kapcsolatteremtés játéka ez, játsszuk gyakran!

 

12-36 hó


Megtanul egyedül járni. Rohanna a világ után, ezért minden csak rövid ideig érdekli és csak az érdekli, amivel lehet csinálni valamit. Megtapasztaljuk, milyen fontos számára az utánzás. Első napjától kezdve utánoz minket, de most utánozza a szavainkat, a mozdulatainkat, mindent sokszor meghallgat és megcsinál, halandzsál. A zenélő és hangokat, fényeket adó játékokat, beteszem-kiveszem játékokat nagyon szereti.

A hintaló, hintaszék a járás mozgáskoordináció összehangolásában tud segíteni, később lábbal hajthatóvá alakítható, ami a biciklizés elődje. Mindent meg kell mutatni, hogyan kell vele játszani, és vigyük kortárs közösségbe 1-2 órára, hogy a társas kapcsolatait is fejlessze játék közben. A lányos-fiús játékok olykor még keverednek, de 2 éves kortól a játékokkal is segíthetjük a nemi szerepekre való rátalálást.

Smart2Play Gyűrűs építőtorony

Raktáron
6 990 Ft

6 220 Ft

%

Pohártorony építőjáték

Nincs raktáron
5 490 Ft

4 890 Ft

%

Smart2Play házikó kulcsokkal

Raktáron
11 990 Ft

10 670 Ft

%

Puha zenélő bébilabda

Raktáron
8 890 Ft

7 910 Ft

%