Mama, ide nézz!

Az első pillantások anya és baba között a korai kommunikáció első megnyilvánulásai.

Már néhány héttel a születés után beszélhetünk a baba első „társas kapcsolatairól”. Két hónapos kor körül, sőt aktívabb babák esetén már korábban megkezdődik a kommunikálás szemkontaktuson keresztül.

Később, fokozatosan elkezd visszamosolyogni, hallatni a hangját, figyel, amikor beszélünk hozzá, és örül, ha a szemébe nézve utánozzuk őt.

Ezek a szemkontaktusok rendkívül fontosak, mert egyrészt megnyugtatják a gyermeket, másrészt arra ösztönzik őket, hogy folyamatosan fejlesszék kommunikációs képességüket. Ezért, mikor a baba ébren van, igyekezzünk mindig magunk mellett tudni őt, és minél többet beszélni hozzá. Természetesen ez a házimunka végzése közben nem mindig megoldható.

Ilyenkor jól jöhet egy pihenőszék, amely kagylóhéjként öleli körbe a gyermeket. Ennek segítségével minden szobába magunkkal tudjuk vinni a picit. Mindig ügyeljünk arra, hogy stabil felületre, a földre (és ne magasra) helyezzük a babát. Maradjunk mindig mellette, amíg pihen, így tudni fogja, hogy mindig számíthat az anuykájára, miközben a kommunikációs képessége is fejlődik. 

Balloon rezgő hintaszék és ülőszék 0-18 kg

Raktáron
49 990 Ft

44 490 Ft

%