Menjünk sétálni!

A napi séta nem csak egy kellemes napi elfoglaltság, hanem értékes forrása a tapasztalatoknak és érzékeléseknek, észleléseknek.

A szabadban töltött idő alatt a baba élvezheti a napsugarakat, ami egészséges számára, de a kintlét a hírek és szórakoztató események forrása is, ellenszer az unalom ellen is, és megnyugtatólag hat az idegrendszerre.

A gyerekek szeretnek sétálni menni, figyelik az embereket, színes autókat, nagyon zajos buszokat, a pórázon sétáltatott kutyákat, vagyis figyelik, mi történik körülöttük, mert mindezek a képek a kíváncsiság táplálékforrásai, a képzelet és képzelőerő fontos alapkövei.

A felnőtteknek ezekre a sétákra rá kell készülniük, legyen kéznél innivaló és uzsonna, a gyermeket a kinti hőmérsékletnek megfelelően fel kell öltöztetni, de ha közben felmelegszik az idő, erre is számítani kell. Ha mindez már megvan, akkor indulhatunk is!

Fontos szövetségesünk a babakocsi, mely legyen könnyen kezelhető, egyszerűen és gyorsan nyitható és csukható, súlya is legyen számunkra megfelelő, valamint beférjen a család autójába is. A babakocsi tartozékaira nagyobb szükség lesz, mint az elsőre gondolnánk. Az esővédő jól jön szitáló esőben és hóban. A napfénytetőt szinte minden nap fogjuk használni, mert mind a napfény, mind az oldalszél esetén védelmet nyújt. A gyermek szeme legyen mindig árnyékban. Ha nem elég a napfénytető, akkor jól irányított napernyő is fontos, mert a káprázó fényt és csillogást tompítani kell, a káros napsugarakat meg kell szűrni a gyermek szeme védelmében.

Van olyan babakocsi, mely ülőrésze a mama felé és a mamának háttal is fordítható. Négy hónapos korig a babáknak biztonságot ad a folyamatos szemkontaktus, utána viszont a babát már nagyon érdekli a környezete, de fontos, hogy háttal ülve a mamának, továbbra is érezze, hogy ott van vele, ezért az események kommentálása, megbeszélgetése, a táj és az emberek nézegetése és a rácsodálkozás a dolgokra, fontos társas tevékenység séta közben is.

New Echo - 22 kg-ig - Scarlet

Raktáron
59 990 Ft

53 390 Ft

%

TROLLEYme babakocsi automata zárral

Raktáron
64 990 Ft

57 840 Ft

%

Cheerio utazó-babakocsi automata zárral

Raktáron
86 990 Ft

77 420 Ft

%

Goody Plus babakocsi

Raktáron
99 990 Ft

88 990 Ft

%