Mennyire aludjon közel hozzánk a baba?

A baba közelében lenni ajánlatos, de túl közel lenni veszélyes is lehet…

Az első napokban, hetekben anya és apa szeretné, ha a baba mindig a közelükben lenne. Az éjszaka folyamán ez az igény még intenzívebb: az anyának még inkább szüksége van rá, hogy maga mellett tudja babáját, azért, hogy megetesse, megszeretgesse és nézze őt.

A baba megnyugszik, amint érzi anyja jelenlétét és közelségét, valamint az összes igénye kielégítésre került.

Ma a szakértők úgy vélik, hogy ez a közelség nem csak a szülők megnyugtatására jó, hanem a baba fejlődésére is pozitív hatással van. A legutóbbi vizsgálatok szerint pedig a hirtelen csecsemőhalálnak is kisebb az esélye, ha a baba egy szobában alszik szüleivel.

Ezért is van néhány anya, aki beviszi a csecsemőt maga/maguk mellé az ágyba, azért is, hogy ne kelljen mindig felkelni éjszaka, amikor meg kell etetni a babát.

Ez persze kényelmes, ennek ellenére a babával való együttalvás egyáltalán nem ajánlott, ugyanis veszélyes lehet a gyermek számára. Egy felnőtt takarója alatt keletkező hő igen veszélyes lehet egy újszülött számára, valamint az sincs kizárva, hogy az anya túl közel fekszik a babához, ez pedig fulladásveszélyhez vezethet.

Ezért a szakértők azt ajánlják, hogy a baba aludjon a szülőkkel egy szobában, de nem egy ágyban. A legjobb, ha a babaágyat a szülők ágya mellé toljuk, így a baba közel lesz, de mégis biztonságban. Így már mindenki nyugodtan pihenhet. 

Lélegzőpárna kiságyba 45x32x2cm

Raktáron
3 590 Ft

3 200 Ft

%