Minél közelebb egymáshoz

A kenguru lehetővé teszi a szoros testi kapcsolatot, megnyugtató érzést nyújt a csecsemőnek és az édesanyának egyaránt.

Különösen a baba életének első heteiben nagyon nagy mind a csecsemő, mind az anyuka igénye arra, hogy intenzív, szoros fizikai kapcsolatban legyenek. Amikor a baba megszületik, állandó igényt tart az édesanyjára, a nap szinte minden percében, így biztosítva önmaga számára a lelki és fizikai jóllétet. Nem mindig megfelelő számára a távollét, gyakran követeli ki magának az anya testi közelségét. Így érzi biztonságban magát ebben az idegen világban.

A gyermek nem mindig fogadja el a kiságyat vagy babakocsit, mert olyankor az édesanya fizikailag távol kerül tőle, ami az újszülött számára sokszor nyugtalanító.

Ilyenkor jól jön és kifizetődő megoldás egy kenguru-hordozó, ha a testi közelség biztosítása közben szeretne az édesanya valamit elintézni, megcsinálni, szeretné a kezeit szabaddá tenni, a karjait pihentetni, a hátának támaszt nyújtani.

A kenguru használatának pozitív kihatása van az anya-gyermek viszonyra, sőt a hatás azonnali és hosszútávra szól. Ezért fontos, hogy minden nap néhány órán át ténylegesen szoros fizikai kapcsolatban legyen az édesanya kisbabájával, hogy biztonságot nyújtson és kiépítsék a kölcsönös bizalmat, hogy a baba képes legyen megérteni, mi a bizalom, az édesanya pedig a baba igényeinek megfelelően tudjon segíteni.

Az apák számára is hasznos a kenguru, mert ez egy csodás lehetőség, hogy a gyermekével jobban megismerjék egymást, egymáshoz közelebb kerüljenek. Nem mellesleg, mentesítheti az édesanyát rövidebb-hosszabb időre. Ezek a tapasztalások a szülők számára is fontosak és pozitívak, mert az édesanya így is-úgy is ki fogja alakítani intim, közeli és különleges kapcsolatát a csecsemővel, de fontos, hogy ezt az édesapa is megértse, ehhez pedig át kell élnie ezt a közelséget.

A korai és hosszantartó érintkezés az apa számára is ugyanolyan fontos, mint az anya számára. Ha ez az ismerkedés időben elkezdődik, akkor a csecsemőben időben ki fog alakulni a felismerés, hogy ki az édesanya és ki az édesapja, és kialakul az örökre szóló, különleges kapcsolat az apával is.

Boppy® ComfyFit csatos hordozókendő

Nincs raktáron
22 990 Ft

20 460 Ft

%

Boppy Adjust ComfyFit hordozókendő

Raktáron
34 990 Ft

31 140 Ft

%