Mózeskosár vagy gyerekágy?

Sok szülő felteszi a kérdést, hogy vajon melyik az ideális hely a pihenésre.

Az első néhány hónapban az a legjobb, ha mózeskosárban alszik a baba, az ugyanis emlékezteti őt arra a védett és biztonságos helyre, ahol a születése előtt volt. Célszerű, hogy a mózeskosár közel legyen a szülők ágyához: ez nem csak megnyugtató mindenkinek, hanem a hirtelen csecsemőhalál kockázatát is csökkenti.  Ráadásul ez sokkal jobb megoldás is, mint egy ágyban aludni a babával, hiszen az veszélyes lehet számára.  Sok szülő a babakocsi mózeskosarát használja e célra, mivel az biztosan elég nagy: viszont nem gondolnak arra, hogy mivel azt jobbára a lakáson kívül, autók közelében használjuk, akár szennyezett is lehet, de egész biztosan nem túl higiénikus.

Mikor a gyermek már elég nagy, áttehetjük a saját szobájába egy kiságyba. Fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy a termék megfeleljen a biztonsági követelményeknek és az európai jogszabályoknak, különös tekintettel a rácsok közötti távolságra (6,5 cm), nehogy a feje beszoruljon.

Ha a gyermek már elég nagy, hogy átmásszon a rácsokon, lejjebb engedhetjük őket annyira, hogy még megvédjék őt az éjszakai leeséstől, de kijöhessen, amikor ő akar.

Ami a párnát illeti, legyen nagyon vékony, és készüljön memóriahabból, hogy megelőzze a fejnek a fekvés következtében kialakuló laposodását. Később beszerezhetünk egy méhsejt-szerkezetű, lélegzőpárnát, mely nem okozhat fulladást.

Figyeljünk, hogy a matrac mérete megegyezzen a kiságy méretével, hogy a baba sehová ne tudjon beszorulni. A legjobb, ha ez is hipoallergén, légáteresztő anyagból készül.

Lélegzőpárna kiságyba 45x32x2cm

Raktáron
3 590 Ft

3 200 Ft

%