Szabad a mozgás!

Az első hónapokban a csecsemőknek különösen szükségük van arra, hogy megtapasztalják a szabad mozgás örömét, a motorikus képességek fejlődése érdekében.

A hónapok gyorsan mennek, és a baba kis mindennapjai újabb és újabb érzésekkel és felismerésekkel teszik őt gazdagabbá. Most már nem tölti ki minden idejét az evés és az alvás, viszont egyre inkább meglep minket újabb mosolyokkal, kis játékos gesztusokkal. Ez is azt mutatja, hogy kíváncsi a környezete iránt, és köszönhetően az egyre fejlettebb mozgáskoordinációs képességének, elfordítja a fejét ide-oda, megtekinti a játékait, bábukat, és megpróbálja elérni őket kezeivel.

Szereti, hogy - kikerülve a kiságyból – már képes rá és korlátok nélkül körülnézhet, mi történik körülötte: érdemes a lakásban több helyre puha, bélelt textil falvédőt feltenni és a talajra puha, vastag szőnyeget, hogy megvédjük őt eséskor, miközben a motorikus képességeinek fejlődése által egyre messzebbre jut el és megtapasztalja a szabad mozgás örömét.

 

Alváskor javasolt a hátára fektetni a csecsemőt etetés után, hogy ne a teli pocakján aludjon, így a nyomás alól mentesítsük a hasát. Amikor felébred, akkor viszont érdemes a hasára fordítani, mert így körbenézhet más irányba is, közben erősödik a nyakizma és karizmai, valamint a hátizma, miközben a fejet is tehermentesítjük, mert levesszük ezzel a nyomást. Lassan meg fogja próbálni, hogy átforduljon, majd másszon, hogy elérjen tárgyakat, amik érdeklik őt.

Tegyünk alá ingergazdag, színes játszószőnyeget, tegyünk köré bábukat, csörgőket, esetleg zenés-világítós játékokat, melyek egyszerű dallamokat közvetítenek.

Az első gimnasztikai játékoknál, ha a baba a hátán fekszik, akkor a lelógó tárgyak arra ösztönzik őt, hogy kezeivel elérje azokat. Ha a hasára fordítjuk őt, akkor megtapogathatja a játszószőnyegre varrt állatkákat, műanyag csörgő tárgyakat, megnyomhatja a sípokat. Minden napra találjunk ki más-más forgatókönyvet!

A színes játszószőnyeg az ő kicsi világát képviseli, itt teszi meg az első felfedezéseket, ezek felkeltik a kíváncsiságát, és biztonságos érzést adnak neki, hogy innen továbbinduljon, hogy a kognitív és motorikus képességeinek megfelelően továbbfejlődhessen.

 

Konnektorvédő 10 db-os

Raktáron
1 590 Ft

1 420 Ft

%

Biztonsági sarokvédő 4 db

Raktáron
2 890 Ft

2 570 Ft

%

First Steps biztonsági bébikantár 1 db

Raktáron
5 190 Ft

4 620 Ft

%

Boppy® szoptatós párna

Nincs raktáron
17 990 Ft

16 010 Ft

%