Anyatejet akkor is, ha nincs otthon az anyu!

Vannak édesanyák, akiknek már vissza kell térniük a munkába, amikor a kisbaba még szopik.

Az anyatej a legjobb táplálék az újszülött és hat hónap alatti babák számára. De tudjuk, vannak édesanyák, akiknek vissza kell térniük a munkába, habár a baba még csak pár hónapos. Azok az édesanyák, akik ilyen helyzetben vannak, sokszor szoronganak a szoptatás miatt, mert nem lehetnek jelen minden etetéskor.

De erre is van megoldás: előre is le lehet fejni az anyatejet, és egy steril tejtárolóban a hűtőben vagy fagyasztóban kell tárolni.  

Ily módon a kisbaba akkor is anyatejhez jut és élvezheti az anyatej előnyeit, ha az édesanya nincs otthon, hiszen a lefejt tejet cumisüvegből a nagymama vagy bébiszitter vagy az édesapa is megetetheti.  

Persze sok édesanya vonakodik a mellszívókészüléket ilyen sok tej lefejésére használni, mert hogy bonyolult a használat, na meg fájhat is egy picit a fejés.   A valóságban a fejés nem annyira bonyolult, és nem kell, hogy fájjon.

A megfelelő tempóban történő fejés pont úgy zajlik, ahogy a baba is szopik. Kezdetben gyorsabb, apróbb masszírozásokkal, azaz a mellszívón apró pumpálásokkal meg kell indítani a tejet, majd amikor a tej megindul, akkor lassúbb, mélyebb pumpálásokra kell váltani.  

Még ha a szoptatás és fejés körül elő is fordul némi pánik, a kitartás később bizonyítani fogja, hogy a mellszívó készülék egy hasznos szövetséges, mert a fejés által lehetővé válik, hogy minden helyzetben képesek legyünk folytatni a baba anyatejes táplálását, a hiányzások és nehézségek ellenére. Mert mégiscsak az anyatej a legolcsóbb, azonban a legegészségesebb táplálék a kisbaba számára, minden körülmények között.

LETÖLTHETŐ TUDÁSANYAG: mellből táplálás és cumisüveg - Chicco Kutatóközpont

Antipangás mellszívó

Raktáron
4 890 Ft

Well-Being Classic mellszívó

Raktáron
7 990 Ft

NaturalFeeling kézi mellszívó

Raktáron
13 990 Ft

Well-Being kézi mellszívó

Raktáron
11 490 Ft

Cumisüveg szárító

Raktáron
6 890 Ft

Bimbóvédő S/M

Raktáron
3 790 Ft