Puhaság a bababőrnek

A baba öltöztetése nagyon nehéz feladatnak tűnik: annyira pici, hogy félünk, hogy fájdalmat okozunk neki….

Az első pár napban a baba öltöztetése és vetkőztetése nagyon bonyolultnak tűnik. Belehúzni a kis törékeny karját vagy lábát a ruhába egyáltalán nem egyszerű, ráadásul attól is tartunk, hogy fájhat neki.

De ne aggódjunk, hiszen a babaruhák úgy vannak kitalálva, hogy még akkor is könnyű feladni és levenni őket, ha a baba nem működik együtt. Mindig ügyeljünk a ruhák anyagára, hiszen a kisbabák érzékeny bőrének nem mindegy, hogy mivel érintkeznek: válasszunk pamutot, mert az puha, természetes, légáteresztő, könnyen tisztítható és tartós.

A hideg évszakban is melegen tarthatjuk a pici testét pamut és gyapjú kombinációjával: a bőrrel mindig a pamut érintkezzen, arra kerüljön csak a gyapjú.

Az első pár hónapban, vagy később, ha a babának érzékeny a bőre, válasszunk biogazdálkodásból származó biopamutot, mely speciális kezelésnek köszönhetően megőrzi a pamut eredeti állagát.

Mindig figyeljünk rá, hogy a varrások és húzások ne zavarják a picit, valamint ne felejtsük el kivágni a bosszantó címkéket, mert azok még jobban irritálhatják a baba bőrét.