Szúnyogok: a hívatlan nyári vendégek

Nyáron védeni kell a gyermekeket a szúnyogcsípéstől, környezeti stratégiákkal és természetes gyógymódokkal, speciálisan a gyermekek számára szúnyogok ellen.

De mire is valók a szúnyogok?

A szúnyogok nélkül bárki meglenne. Ezek a zavaró rovarok mégis szerepet játszanak az ökoszisztémában: például fontos beporzók, és bőséges táplálékot jelentenek a halaknak, gyíkoknak és denevéreknek is. Egy dolog biztos: mindaddig, amíg a hőmérséklet magas, a baba finom bőrét gondosan meg kell védeni.

Szúnyogcsípések, a megelőzés a környezetünkben indul

A szúnyogcsípések megelőzése érdekében a szúnyogirtás ökológiai riasztószerekkel lehetséges kültéri területeken, például kertekben és udvarokon. Otthon hasznosak az ablakokon található szúnyoghálók és egyes növények, például muskátli, levendula, bazsalikom vagy citromfű az ablakpárkányokon, ügyelve arra, hogy elkerüljük az edényben lévő víz pangását. A Citronella gyertyák, valamint a piretrin alapú elektromos termékek a leghatékonyabb szúnyogriasztók közé tartoznak, de ezeket szabadban vagy jól szellőző környezetben kell használni.

És mit használjuk a szúnyogok ellen, ha sétálni megyünk a kicsivel? 

Ez nem egy igazi csapda, de minden bizonnyal egy vékony szemű szúnyogháló használata a gyermek babakocsijának védelmére remek megoldás a bosszantó rovarok ellen. Séta előtt gyermeke finom bőrét meg kell védeni a gyermekek számára készült speciális szúnyogriasztó krémekkel, a növényi kivonatokon alapuló természetes gyógymódokkal, amelyek nem irritálják a bőrt.

Stratégiák a csípés okozta viszketés csillapítására

Mi van, ha a gyermeken szúnyogcsípés van? A viszketés enyhítésére gyakran elegendő egy hidratáló és nyugtató krém, amely megakadályozza gyermeke viszketését. Ha a viszketés különösen erős, puha ruhába csomagolva jeget alkalmazhat közvetlenül a szúnyogcsípésre. A megfázás érszűkítő hatása érzéstelenítő és nyugtató hatású.