Van, amikor nem lehetséges a mellből szoptatni

A szoptatás előnye vitathatatlan, de vannak olyan helyzetek, amikor az anyák arra kényszerülnek, hogy vegye igénybe a cumisüveges etetést a szoptatás helyett.

Ha az anya nem tud szoptatni és tápszeres táplálásra kell áttérnie, akkor a cumisüveg használata kiemelt fontosságúvá válik. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a mell formáját követő etetőcumival ellátott cumisüveget használjon az édesanya. Az etetőcumi ne akadályozza a baba nyelv és száj természetes mozgását, miközben az újszülött szopizik a cumisüvegből.

A jó cumi ezenfelül megfelel az újszülött szopási képességének is, azt a dinamikát és nyelési folyamatot segíti elő, amire a csecsemő éppen képes. Ezért mindig a korcsoport-javaslatnak megfelelő etetőcumit válasszunk, ne adjunk kétlyukú etetőcumit 2-3 hetes újszülöttnek, ha a cumin 2 hónapos kor jelölést látunk.

A baba nyelési mechanizmusa és a szopási, szívási képessége folyamatosan változik: születéstől kb. 6 hónapos korig a baba nagyra nyitja a száját, az ajkaival gyengéden körülöleli a mellbimbót (vagy etetőcumit). A tej folyása közben a nyelvét csúsztatva hátra-előre szállítja a tejet a szájában, hogy aztán lenyelhesse.

Ebben az első 6 hónapban egyre többféle etetőcumi van, ami közül választani lehet, ahogyan a baba fejlődik. A széles etetőcumi előnye, hogy a baba jó tágra, nagyra tudja nyitni az ajkait.

A hat hónap eltelte utána baba már erősebben képes szívni, a baba ajkai már zártabban, a nyelve pedig úgy mozog, hogy hullámot hoz létre, ami elősegíti a tej szívását, majd lenyelését. Ezért ideális, ha az etetőcumi a 6 hónap feletti babák számára más formájú. Itt már nincs szükség annyira domború etetőcumira, hanem inkább legyen elnyújtott az etetőcumi formája, hogy a zártabb ajkak számára megfeleljen.

A megfelelő etetőcumi használatával végigkísérhető a baba cumisüveges etetése a szopás fiziológiai fejlődésének megzavarása nélkül.

LETÖLTHETŐ TUDÁSANYAG: mellből táplálás és cumisüveg - Chicco Kutatóközpont

NaturalFeeling 2 db etetőcumi

Raktáron
2 690 Ft

2 390 Ft

%

NaturalFeeling ajándékszett 4 részes

Raktáron
7 990 Ft

7 110 Ft

%

Perfect5 240 ml biofunkcionális cumisüveg

Raktáron
3 990 Ft

3 550 Ft

%