Szájápolás, fogápolás csecsemőkortól

Mikor és hogyan szoktassuk rá a csecsemőt a fogmosásra? Rágás, ínymasszírozás, szájhigiénia... sok-sok fontos tudnivaló, amit minden szülőnek tudni érdemes.

A szájhigiéniára már újszülött kortól ügyelni kell. Ekkor még természetesen nincs szükség fogkefére, de a baba szájüregének és ínyének tisztán tartására már gondot kell fordítanunk az első tejfogak kibújása előtt is.

 

Elegendő naponta egyszer egy nedves, vízzel átitatott kendővel megtörölni a baba ínyét az ujjunkra csavart törlőkendővel. A sok nyálazás is segít a babának abban, hogy kosz ne maradhasson a szájában, annak ellenére, hogy mindent megkóstol és a szájába vesz, amihez a szájával hozzájut - mégha a kezével megfogni tárgyakat még nem is képes.


Multifunkcionális ínyzselé enyhíti a fájdalmat és tisztítja a szájüreget a baktériumokról

A fogzási korszak elindulásának legelejétől illetve már három hónapos kortól használhatjuk a tisztító és fájdalomenyhítő hatású Chicco bébi Multifunkcionális ínyzselét.

Használata javasolt, amint a csecsemő erősebben nyálazni kezd, és dörzsölgeti az ínyét a csuklójába, stb. Ez már a fogzás elindulását jelzi, habár a pici fogak még nem látszanak. Akár 3-4 hónapos kortól...

Fogmosásra szoktatás 6 hónapos kortól

A szilárd ételek első kóstolgatásaitól kezdve már tényleg tudatosan és következetesen kezdjük el a szájápolásra szoktatást, ha addig nem is tettük meg. Ekkortájt már az első 1-2 fogacska is előbújt.

Van, aki a fürdetés közben, van aki a fürdetés utáni pelenkázás, bőrápolás során szereti ezt elvégezni.


Banános fogkrém 6 hónapos kortól

Az első szilárd ételek egyike a banán, ez az íz már ismerős a baba számára. Fluormentes, lenyelhető fogkrém. Cukor helyett Xilittel ízesítve, mely 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hagyományos étkezési cukor.


Epres fogkrém 12 hónapos kortól

Az egy éves gyermekek már ehetik a pirosbogyós gyümölcsöket is. Az eper íze a kedvencek közé tartozik.Fluormentes, lenyelhető fogkrém. Cukor helyett Xilittel ízesítve.

LETÖLTHETŐ TUDÁSANYAG a gyerekek szájhigiéniájáról

Ínyzselé nyugtat és tisztít - 30ml

Raktáron
1 990 Ft

1 290 Ft

%

Fogkefe 3-6 év

Nincs raktáron
1 390 Ft

Fogkefe

Raktáron
1 490 Ft